DINGEN – PLEKKEN

Altijd-dingen, altijd-plekken
Mijn atelier is in Arnhem, wil je een keer komen kijken of iets weten over de prijzen van mijn werk? Oh! Of wil je mijn nogal onregelmatig verschijnende, maar altijd enthousiaste nieuwsbrief ontvangen? Stuur me dan een mailtje (zie CONTACT)
Ik deel regelmatig mijn werkproces op Instagram

2021 – heden
Werkperiode – eigen atelier, Arnhem
Ontwikkeling van nieuwe schilderijen;
Voortzetting van mijn verhaal over een cactus die ontsnapte uit een vensterbank om naar een feestje te gaan en die nu niet meer terug wil;
Ik werk aan mijn eerste muurschildering EVER (in mijn eigen keuken ~(^-^)~ ).

2021 – augustus
ATELIER HEEMAF – Groepstentoonstelling
Iemand deed, tijdens het Open Monumenten weekend, de deuren van het atelier HEEMAF in Hengelo open voor bezoek. Veel van de kunstenaars die daar in de loop der jaren hebben gewerkt, deden mee aan een pop-up tentoonstelling.

Rondom Thijs Segers – Groepstentoonstelling
Een tentoonstelling in een geweldig mooi pand in Hengelo met schilderijen van Thijs Segers en van veel van de voorgaande HeArtfund kunstenaars. Een feestje voor de schilderkunst!

2021 – juli

Residentie bij Lokalen
In juli 2021 was ik artist in residence bij Lokalen in Lichtenvoorde, een oud schoolgebouwtje met ruimte voor creatieve ondernemers én elke maand een kunstenaar te gast.

Aan het begin van de werkperiode bouwde ik in het grote lokaal dat ik ter beschikking had een soort ruimte zonder muren. Met kasten, touwtjes en lakens. Ik spande lijnen van van kozijn tot muur, muur tot kast, van kast tot kast. Op deze manier kon ik de grote ruimte een beetje breken en intiemer maken. Het plan was de lijnen te vullen met tekeningen en zo een kleine, dynamische tentoonstelling te maken.

Dat plan is succesvol uitgevoerd; de lijnen werden als vanzelfsprekend voller en voller. Tegen het eind van de werkperiode was daar dan ineens een tentoonstelling!

De opening van mijn eindpresentatie WEEROM werd goed bezocht. Er waren koekjes en thee. Ik had een soort van toneelstukje gepland (lees: verschillende mensen lezen hardop voor uit hetzelfde verhaal, dat gaat over een cactus die met zijn vensterbankgenoten was ontsnapt om naar een feestje te gaan, maar die vervolgens niet meer terug wilde) en dat werd ontzettend grappig uitgevoerd door mijn van tevoren niet op de hoogte gestelde acteurs.

Ik was voor de tweede keer bij Lokalen. Eerder was ik er in 2018. Toen nodigde ik mensen uit om bij mij in het lokaal te komen ‘spelen’; ik liet de mensen ingrepen doen in mijn schilderijen, waarop ik vervolgens weer reageerde. Voor deze werkperiode had ik iets anders bedacht: ik ga zelf naar buiten en vraag aan de mensen of ik bij ze door het raam naar binnen mag gluren, schetsen mag maken van wat ik zie om vervolgens die schetsen weer mee te nemen naar mijn werkplek om ze uit te werken.

De plaatselijke krant schreef een mooi artikel over mijn project (https://www.elna.nl/nieuws/algemeen/358819/de-kunst-van-het-gluren) en ook was er via dit schrijven voor mensen uit Lichtenvoorde de mogelijkheid om zich aan te melden. De reacties waren enthousiast en ook mijn bezoek aan deze mensen waren erg gezellig. Bij sommigen zat ik zo’n twee uur te kletsen in de tuin met thee. Ik werd uitgenodigd voor een feest, ging naar het feest, mocht daarna nog mee het feest evalueren (in een kring in de achtertuin bier drinken en chips eten). Er werden lekkere kopjes cappuccino voor me gemaakt en er is zelfs voor me gekookt! Wat voelde ik me welkom. En wat werd het project ineens groot, door al dat sociaals eromheen.

Uiteindelijk maakte ik schetsen op 15 adressen en daar kwamen dan weer ongeveer 90 tekeningen uit. Ook begon ik aan een verhaal, naar aanleiding van de beelden die ik maakte. Het verhaal stokte op een gegeven moment omdat de input die ik kreeg van alle plekken te groot was om te verwerken. Er waren simpelweg even geen woorden meer en dit duurde nog tot lang na de afloop van mijn werkperiode. Nu, anderhalve maand later heb ik dan eindelijk de woorden weer. En nieuwe energie voor het volgende.

Er is door Rick Mellink een video gemaakt over mijn project: https://www.youtube.com/watch?v=weTRzAQ29Gc

Publieke werken, Rotterdam
Ergens in de Maastunnel in Rotterdam was een poster met een foto van mijn werk Lizan en de eend te zien.