DINGEN – PLEKKEN

Altijd-dingen, altijd-plekken
Wil iets weten over de prijzen van mijn werk? Oh! Of wil je mijn nogal onregelmatig verschijnende, maar altijd enthousiaste nieuwsbrief ontvangen? Stuur me dan een mailtje (zie CONTACT)
Ik deel regelmatig mijn werkproces op Instagram

8.9.2023  Hectobar 26.0 groepsshow/-evenement bij de Heejsteck in Utrecht

wat was

2023 – maart, april
us, there, somehowsolotentoonstelling
Galerie with Tsjalling, Groningen – https://www.withtsjalling.nl/us-there-somehow/

2022 – november, december
Copy/Paste
Groepsexpositie waarin 25 kunstenaars in hun eigen werk reageerden op een favoriet kunstwerk van een andere kunstenaar.
Galerie with Tsjalling, Groningen

2022 – oktober
Tijdens de projectmaand van Jeroen Diepenmaat in de Kunsthalte in Deventer (initiatief van het Kunstenlab) mocht ik bij hem mijn boekje een vlot van klei drukken. Het werk werd op woensdag 12 oktober gepresenteerd in de Kunsthalte. Het boekje is in een oplage van 33 riso geprint op Biotop papier. De boekjes worden uitgegeven bij Hellend Vlak; via de website van Hellend vlak kun je het voor € 10,00 kopen.
https://hellendvlak.jeroendiepenmaat.nl/

2022 – september
RIZOOM Instagram takeover
Hier een klein stukje tekst naar aanleiding van het interview voorafgaand aan de take over https://rizoom.art/Takeover-213-Nancy-de-Graaf
Roman Knol en studievrienden
van 18 september tot en met 2 oktober was in de oude V&D in Hengelo de tentoonstelling Roman Knol en Studievrienden te zien. Er werd werk getoond van Roman Knol, hij ontving het afgelopen jaar het Heartfund (stimuleringsbeurs voor één pas afgestudeerde schilder van de AKI in Enschede). Ook waren de werken van een aantal jaargenoten van Roman en de werken van iedereen die eerder het Heartfund mocht ontvangen te zien. Heel veel schilders dus. Ik liet daar een paar van mijn lockdown schilderijen en wat ander klein werk dat daarna kwam zien. Ik maak niet zo veel kleine schilderijen en zelden zijn ze het hoofdonderwerp van wat ik toon. Meestal hangen ze er een beetje bij, naast die grote doeken. Ik vind het leuk dat ze een eigen momentje kregen

2022 – mei
Open atelier
Op zondag 22 mei was mijn atelier aan de Scheldestraat 24 in Arnhem open voor bezoek. Het was een mooie dag. Er kwamen allemaal leuke mensen, iemand schonk koffie voor ze in en ik vertelde over mijn werkproces en kreeg ook cadeautjes, waaronder Twentse krentenwegge met boter en kaas.
Zevenblad
Zevenblad is een magazine voor poëzie en beeldende kunst dat twee keer per jaar verschijnt. Het is een initiatief van Dichters Dragen Voor en het wordt uitgegeven bij Plaatsmaken in Arnhem.
Op zaterdag 28 mei werd bij Plaatsmaken Zevenblad #2 gepresenteerd. In deze editie is mijn gedicht ik vind witte honden vies opgenomen. Meer informatie is te vinden op https://www.plaatsmaken.nl/nl/project/zevenblad

2022 – februari
Project 168 H
Van 14 tot en met 20 februari heb ik meegedaan met Project 168H, dat werd georganiseerd door Eef Schoolmeesters. Ik heb in die week een boekje gemaakt. Het heet een vlot van klei en het gaat, naast een boom, een ander feestje en een vlot ook over mijn werkproces en over wat maken voor mij betekent. Het boekje is een werk op zich, naar aanleiding van sculptuurtjes en teksten in klei, maar dus ook een soort artist statement. Het werk zal in de toekomst in een kleine oplage gedrukt gaan worden.

Meer informatie over Project 168H kun je vinden op de website van Eef Schoolmeesters. Hier is ook een PDF document te vinden waarin ik vertel hoe ik de werkweek beleefd heb. Als je hier op klikt, ga je naar de website. Ook kun je het verloop van het proces vinden op de Instagrampagina van het project

2022 – januari
Op Jegens en Tevens, een online kunstmagazine uit Den Haag, schreef Petra Boonstra een tof artikel over mijn werk. Klik hier op, dan kun je het lezen.